Werkwijze

IN HET KORT:

Fotoshoot
– We zijn allereerst benieuwd naar jouw wensen. Met wie en waar zou je graag een fotoshoot willen?

– Daarna sturen wij jou een aantal data op en mag jij kiezen wanneer je de fotoshoot* wilt boeken.
– We houden van spontane foto’s, maar heb je zelf ideeën of poses die jullie graag willen, draag ze gerust aan!
– Na de fotoshoot gaan wij met de foto’s aan de slag.
– Jullie ontvangen de foto’s digitaal in hoge kwaliteit. (zonder watermerk)

Wedding
– Wij vinden het fijn om jullie persoonlijk te ontmoeten voor de bruiloft. Zo hebben wij een beeld van jullie en jullie een beeld van ons. In dit gesprek kunnen jullie onder het genot van een kop koffie of thee aangeven wat jullie wensen zijn en wat voor jullie belangrijke momenten zijn op de dag.
– Zodra alle wensen duidelijk zijn, ontmoeten wij jullie weer op jullie grote dag.
– Wij proberen gedurende de dag zo veel mogelijk op de achtergrond te blijven; dit zorgt voor de meest spontane foto’s.
– Na de bruiloft gaan wij aan de slag met het beeldmateriaal.
– Na jullie bruiloft is het natuurlijk heerlijk om op de bank te genieten van jullie mooiste momenten van de dag. Wij hebben een ruime keuze aan professionele fotoalbum’s, eventueel met bijpassende ouderalbums; vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Is jullie datum nog beschikbaar?


Design & kaartontwerp
Wil je graag een geboortekaartje, save-the-date kaart, trouwkaart of een uitnodigingskaart door ons laten ontwerpen? We zijn erg benieuwd naar jouw wensen voor de kaart
.
– Als we de wensen op een rijtje hebben gaan wij met het kaartontwerp aan de slag.
– Het concept sturen we naar je toe. Je kunt dan aangeven wat je van het concept vindt en eventuele aanpassingen doorgeven.
– Als je een geboortekaart door ons laat ontwerpen, kunnen wij de enveloppen alvast van te voren bestellen, zodat er alvast adressen opgeschreven kunnen worden.
– Als je een geboortekaart door ons laat ontwerpen, komen wij, als het kindje geboren is, de foto’s voor op de kaart maken. De foto wordt in de kaart verwerkt en de kaarten worden besteld. 

Als je via het contactformulier contact opneemt, nemen wij via het opgegeven mailadres contact met je op.

* Als je een fotoshoot boekt ga je er mee akkoord dat de bestanden gebruikt mogen worden op facebook of de website. Wil je dit liever niet, laat dat dan even weten!

UITGEBREIDE ALGEMENE VOORWAARDEN  FOTOGRAFIE /VIDEOGRAFIE

Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle fotografie, videografie en design door Heidi van den Brink, onder de naam Vintouch. Bij het boeken van fotografie, videografie of designopdrachten gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Vintouch. Eventuele algemene voorwaarden van de wederpartij zijn hierbij niet meer van toepassing, tenzij deze schriftelijk overeengekomen zijn.

Offertes

De offertes zijn geheel vrijblijvend. Bij de opdracht zijn de levering van digitale fotobestanden in hoge resolutie en zonder watermerk inbegrepen.  De prijzen van de offertes zijn 2 weken geldig.

Vintouch biedt verschillende pakketten aan. Bij de, op onze website genoemde, pakketten voor bruiloften kunnen losse uren bijgeboekt worden. De extra dag-uurtarieven zijn; €100,- en de extra avond-uurtarieven zijn; € 150,- . Bij een combinatiepakket met foto- en videografie zijn de extra dag-uurtarieven €150,- en de extra avond-uurtarieven €175,-  Deze genoemde prijzen zijn incl. Btw.

De offerte wordt pas definitief nadat telefonisch of per e-mail is aangegeven dat men definitief van de offerte gebruik wenst te maken. pas na het getekend retoursturen van de offerte wordt de datum gereserveerd.

De uren, vermeld in de offerte, kunnen tot 4 weken voor datum worden uitgebreid. er is geen mogelijkheid tot verkleinen van pakketten.  Deze tarieven kunnen afwijken van de in de offerte genoemde prijzen gezien mogelijke tariefwijzigingen van Vintouch.

DUPHO

Wij maken gebruik van de algemene voorwaarden van DuPho (de algemene fotofederatie van NL) Deze voorwaarden kunt u hier bekijken of downloaden.

Bij het aangaan met een samenwerking met Vintouch gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden.  Eventuele algemene voorwaarden van de wederpartij zijn hierbij niet meer van toepassing, tenzij deze schriftelijk overeengekomen zijn.

Met het ondertekenen van deze overeenkomst met Vintouch geeft de opdrachtgever aan akkoord te gaan met deze voorwaarden.

AANVULLENDE VOORWAARDEN specifiek Vintouch

Bijzondere data

Voor bijzondere dagen zoals bijvoorbeeld landelijke feestdagen of bruidsfotografie, gelden andere tarieven/toeslagen.

Foto-/videolocaties

De opdrachtgever zelf is verantwoordelijk voor het zoeken, kiezen en regelen van een locatie voor de shoot. Wij kunnen natuurlijk met u meedenken en u adviseren. De opdrachtgever is daarnaast ook zelf verantwoordelijk voor het zoeken en regelen van een alternatief bij regen. Let op dat een aantal locaties tijdig voorafgaand aan de shoot gereserveerd moeten worden en dat er regelmatig kosten aan zijn verbonden. Deze kosten zijn voor verantwoording van de opdrachtgever. Daarbij zijn de extra vergoedingen voor parkeren/ toegang tot  de locatie/ etc.  voor verantwoording van de opdrachtgever. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het regelen van mogelijke parkeervergunningen. Op deze manier wordt voorkomen dat Vintouch eerst de auto op grote afstand moet parkeren wat leidt tot vertragingen. Bij tussentijdse verplaatsingen is Vintouch niet verantwoordelijk voor onverwachte vertragingen of planningsfouten waardoor zij foto-/ videomomenten mist. Eventuele extra parkeerkosten gemaakt door Vintouch zullen achteraf alsnog in rekening gebracht worden.

Offertes bedrijfsfotografie/-videografie

Offertes zijn geheel vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. De prijzen in de offertes zijn 14 dagen geldig.  Al de genoemde prijzen zijn excl. BTW. 

Foto- en videografie en levering producten

Vintouch maakt naar eigen inzicht de foto-/videobeelden (verder genoemd; beelden). Vintouch heeft altijd voorrang in het vastleggen van momenten, hierdoor kan het zijn dat speciale verzoekjes door derden niet mogelijk zijn. 

Het mee-fotograferen/mee-filmen door andere fotografen en of videografen  tijdens de shoot is niet toegestaan tenzij anders overeengekomen.

Gasten of familie is het gedurende de dag toegestaan te fotograferen mits zij de fotograaf niet hinderen of de door de fotograaf gemaakte settings mee-fotograferen. Mochten de gasten/familieleden Vintouch hinderen of zich hinderlijk opstellen waardoor Vintouch belangrijke momenten mist, kan Vintouch hier niet aansprakelijk voor gesteld worden.

Dit geldt tevens voor een samenwerking met een onbekende foto-/ videograaf. Vintouch zal echter haar best doen voor een zo goed mogelijke samenwerking.

Vintouch kan niet aansprakelijk gesteld worden als niet iedereen op de beelden staat. De opdrachtgever geeft ruim van tevoren aan, indien dit uiterst noodzakelijk is, zodat de ceremoniemeester op de dag zelf goede zorg kan dragen voor een goede afhandeling van groepsfoto’s. Ook overige zaken die u graag terug zou zien in uw album of op uw video moeten, indien uiterst noodzakelijk, ruim te voren, schriftelijk aangeleverd worden. Ook hiervoor geldt dat Vintouch niet aansprakelijk gesteld kan worden als niet alles op de beelden staat.

Assistent: Het is Vintouch toegestaan een assistent/second shooter of stagiair mee te nemen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Deze derde brengt (op 1x diner-kosten na) geen extra kosten met zich mee voor de opdrachtgever. De gemaakte beelden door deze assistent/second shooter zullen meegeleverd worden met de definitieve beeld-levering.

Reiskosten: voor portret-/familie-/newbornfotografie en -videografie zijn de eerste 25 km kosten-vrij. (hierbij wordt altijd gerekend vanuit Wekerom). Daarboven gelden kosten van €0,30 ct/km.

Bij Bruidsfotografie en -videografie zijn de eerste 100 km kostenvrij. Daarna wordt een bedrag van €30 ct/km gerekend.

Voor zakelijke foto- en videografie gelden andere bedragen, welke in een offerte aangeleverd zullen worden. De in de offerte genoemde bedragen zijn bindend.

Indien extra kosten zoals veerpond/tol betaald moet worden, worden deze kosten gedeclareerd aan de opdrachtgever.

Indien Vintouch langer dan 3 uur fotografeert/filmt, zorgt de opdrachtgever voor wat te eten/drinken. Indien Vintouch tijdens een bruiloft of middag-/avond-shoot ook bij het diner of rond diner-tijd aanwezig is zorgt de opdrachtgever voor een voedzaam diner.

Levering: De beeldselectie wordt door Vintouch gedaan. Er is geen inzage mogelijk in de bestanden. Tevens wordt de nabewerking door Vintouch bepaald en heeft de opdrachtgever hier geen inspraak in. Alle bestanden worden bewerkt op een gekalibreerd scherm. Hierdoor kan het zijn dat een eventuele preview op de dag zelf afwijkt van de definitieve selectie, omdat deze op de laptop worden bewerkt.

Alle bestanden worden op de typerende Vintouch manier bewerkt. Er is geen mogelijkheid om fotografie of videografie in andere stijl te ontvangen. Bedrijfsfoto- en videografie daarentegen wordt naar wens van de klant geleverd. Ruwe bestanden worden niet nageleverd.

Indien door samenwerking met een niet bekende fotograaf/videograaf de aantallen spontane foto’s/ hoeveelheid videomateriaal afwijkend is, is dit niet voor verantwoording van Vintouch.

Portret-/familie-/newborn fotografie: De bewerkte foto’s worden binnen 2-3 weken in hoge resolutie afgeleverd, tenzij anders overeengekomen. Bij onder andere newbornfotografie waarbij het hoofddoel van de fotografie het kaartdesign is, kan de levering van de overige foto’s langere tijd in beslag nemen.

Bruidsfotografie:

Levering en verwerking bestanden: De  bewerkte foto’s worden binnen 6-8 weken na de trouwdatum geleverd in hoge resolutie, zonder watermerk, jpg-formaat. Hierna kan door de opdrachtgever een keuze gemaakt worden voor de foto’s voor in het  evt. trouwalbum. Binnen 2 weken wordt de keuze bekendgemaakt aan Vintouch.

Bewerkte video’s worden binnen 8 weken geleverd

Trouwalbums: Indien de opdrachtgever wenst gebruik te maken van trouwalbums zal tijdens een gesprek de mogelijkheden van trouwalbums besproken worden. Aan de hand van dit gesprek zal een offerte opgemaakt worden en na ondertekening van deze offerte zal Vintouch het album in productie zetten.

Na ontvangst van de fotoselectie van de opdrachtgever (welke binnen 2 weken na levering van de foto’s plaatsvindt) wordt het album binnen 2-4 weken ontworpen naar design van Vintouch. De leveringstijd van de professionele albums bedraagt nadien ongeveer 6 weken.  Rond vakantietijd kunnen de leveringstijden afwijken door tijdelijke sluiting van de drukkerij . Vintouch werkt samen met zelf uitgekozen partners in de foto-branche.

Auteursrecht en gebruik

  • Het auteursrecht van de beelden berust bij Vintouch
  • Het is niet toegestaan beelden op te sturen naar wedstrijden zonder toestemming van Vintouch
  • De opdrachtgever mag de geleverde beelden onbeperkt laten afdrukken en gebruiken voor privédoeleinden.
  • Plaatsing van beelden op social media of niet-commerciële websites is toegestaan, mits bij plaatsing van beeldmateriaal (foto’s en video’s) altijd verwezen wordt naar Vintouch (Foto/video: www.vintouchbeauty.com of de zakelijke Facebookpagina van Vintouch).
  • Beelden mogen NIET eerst bewerkt/gecropped worden voordat deze online geplaatst worden.
  • Beelden mogen niet verkocht worden zonder schriftelijke toestemming van Vintouch
  • Bij bedrijfsfoto- en videografie mogen de beelden na overleg met Vintouch en met naamsvermelding online geplaatst worden. Hierbij gelden de door DuPho gestelde voorwaarden welke u hier kunt inzien/downloaden.
  • Bij het ondertekenen van deze voorwaarden gaat de opdrachtgever akkoord dat Vintouch de beelden op eigen website/ Facebookpagina /overige social media mag plaatsen en voor reclamedoeleinden mag gebruiken, tenzij per e-mail of schriftelijk anders overeengekomen.

Onvoorziene omstandigheden

Indien door ziekte of privé-omstandigheden Vintouch niet in staat is om zelf te shooten, zal Vintouch proberen binnen haar netwerk te zoeken naar vervangende collega’s in foto-/videobranche. Hier kunnen echter geen rechten en of garanties aan worden ontleend. Verdere afhandeling zoals nabewerking van foto’s en opmaken van albums zullen worden afgehandeld door de desbetreffende fotograaf of videograaf.

De opdrachtgever heeft in dit geval recht het contract met Vintouch te ontbinden. Eventuele aanbetalingen zullen geretourneerd worden aan de opdrachtgever.

Bij technische defecten zoals (maar niet beperkt tot) het verliezen/crashen van computers/laptops, camera’s, geheugenkaarten of brand/ ongeval, zal Vintouch zich volledig inzetten de opdrachten naar beste kunnen alsnog uit te voeren. De opdrachtgever kan Vintouch bij dergelijke onvoorziene omstandigheden niet in gebreken stellen nog eisen/vragen om vergoeding/schadeloosstelling.

Vintouch is niet verantwoordelijk voor mogelijke schade die de opdrachtgever kan lijden en geeft geen garanties voor schade die voortkomt uit haar diensten.

Privacy

Vintouch zal zeer voorzichtig omgaan met persoonlijke gegevens. (zoals adres, geboortedatum, telefoonnummer, mailadres, e.d.) Indien er sprake is van een vervangende foto-videograaf zal deze een kopie afspraken, contract en persoonsgegevens ontvangen. Verder zullen persoonlijke gegevens niet openbaar gemaakt of met derden gedeeld worden.

Indien de opdrachtgever producten direct aan huis geleverd wil hebben, zullen de adresgegevens van de opdrachtgever doorgegeven worden aan de door Vintouch verkozen drukker.

Zoals bovenstaand omschreven zal bij het ondertekenen van deze voorwaarden de opdrachtgever akkoord gaan dat Vintouch de beelden op eigen website/ Facebookpagina /overige social media mag plaatsen en voor reclamedoeleinden mag gebruiken, tenzij per e-mail of schriftelijk anders overeengekomen. Indien de opdrachtgever dit wenst is het mogelijk dat er geen namen in de bestandsnamen en op de website geplaatst worden. In dit geval kunnen de beelden wel geplaatst worden, maar zullen bij een zoekopdracht in google de beelden niet naar voren komen.